MEGGYES DUNAHULLÁM
Hozzávalók
Tészta:37 dkg vaj, 25 dkg cukor, 6 tojás, 25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál kakaó, 2 dkg darált dió. (Szükség esetén 3 evőkanál víz), egy üveg meggybefőtt.Krém: 15 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, 2 db vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg tortabevonó.

Leírása
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Jól összedolgozzuk. (Ha kemény lenne, akkor kell beletenni a vizet) Két részre osztjuk. Az egyiket kakaóval, a másikat darált dióval keverjük össze. A tepsiben a diós masszát tegyük alulra, ráöntjük a kakaósat. A meggybefőttet lisztbe forgatjuk és a tészta tetején elosztjuk.A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük, a vajat a cukorral összekeverjük és hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudinghoz. Ezt rákenjük a megsült tésztára. A tetejére olvasztott tortabevonót öntünk és villával hullámszerű csíkokat húzunk bele.