Magyar szelet
Hozzávalók
6 tojás,6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 sütőpor,
20 gramm zöld ételszinezék,
1 dl étolaj.
A krémhez:
25 dkg rama,
50 dkg túró,
2 vanília,
25 dkg porcukor.
A mázhoz:
8 dl higított vadmálnaszörp,
2 vanília puding.

Leírása
A cukor folyamatos hozzáadása mellett kemény habot verünk a tojásfehérjékből. Hozzákeverjük a tojássárgáját, a lisztet, a színezéket, az olajat és a sütőport. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük.Krém: habosra keverjük a ramaval a porcukrot és a vanìliát, majd összedolgozzuk a túróval. A tészta tetejére simítjuk.
Máz: a pudingot megfőzzük a málnaszörpben és a krém tetejére kenjük. Amikor megdermedt, vizes késsel felszeleteljük.