Raffaello szelet
Hozzávalók
6 db tojásfehérje20 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg kökuszreszelék
1 csipet só
1 kk sütőpor
6 db tojássárgája
2 cs vaníliás puding
4 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin
2-3 ml mandulaaroma
10 dkg kókuszreszelék

Leírása
1A raffaello szelet recept az alábbi módon készíthető el: Első lépésként 6db tojásfehérjét 25 dkg cukorral, egy kis sóval habosra keverjük, majd egy kávéskanálnyi sütőport adunk hozzá, majd 10 dkg kókusz reszeléket és ugyanennyi lisztet és sűrű masszává keverjük.
2
A masszánkat egy sütőpapírral fedett tepsibe kenjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 20 percig sütjük.
3
Második lépésünkben elkészítjük a krémet: a tojássárgájákat, a mandulaaromát és a pudingport beleöntjük a tejbe és egyenletesre keverjük. Ezt közepes lángon addig melegítjük, amíg jól kenhető, egyenletes masszává nem alakul.
4
A margarint cukorral keverjük össze, majd ehhez adjuk az előbb elkészített pudingot, és az egészet egyenletes krémmé verjük.
5
A krémmel megkenjük a sütőből kivett alapot, majd kókusz reszelékkel hintve díszítjük és hűtőben addig dermesztjük, amíg a krém meg nem szilárdul a tetején.
Jó étvágyat!