Tejbegrízes-kekszes süti
Hozzávalók
1 liter + 1 pohár (2,5 dl) tej25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 pohár búzadara
1 pohár cukor
keksz (pl. négyzet alakú háztartási)
1,5 ek kakaópor
1 csomag csokoládés tortabevonó

Leírása
Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Egy másik edényben, az egy pohár tejben elkeverjük a búzadarát, és amikor felforrt a cukros-margarinos tej, hozzákeverjük, és 7 percig főzzük a tejbegrízt.Közben egy normál méretű tepsit (kb. 25x35 cm) kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és egy sor kekszet teszünk bele. A kész masszával gyorsan dolgozunk: a kekszen szétterítjük a massza felét, ismét keksz következik, majd a massza másik felébe kakaóport (kb. 1,5 evőkanál) keverünk, és ráöntjük a kekszre, majd ismét egy sor keksz következik.
Elkészítjük a csokoládémázat a tasakon található utasítás szerint, majd, amikor a tortánk kissé kihűlt, bevonjuk csokimázzal, és megszórjuk csokidarával. Másnap fogyasztható.