Zserbógolyó

Hozzávalók

A golyóhoz
250 g keksz - darált háztartási
250 g darált dió
200 g baracklekvár
porcukor
2-3 kanál meggylé

A bevonathoz
150 g étcsokoládé (45%-os)+ 1 evőkanál étolaj
Vagy porcukor vagy kakaópor.

Leírása

A zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban: száraz hozzávalók után a meggylé fele, és a lekvár fele. Majd addig adagoljuk a két "vizes" hozzávalót, amíg könnyen formázható masszát kapunk.
Ízlés szerint közepes méretű golyókat formázunk belőle. (kb. 2-3 cm körül)
Az elkészült golyókat tegyük hűtőbe fél órára amennyiben a csokibevonatot szeretnénk.
Porcukor, vagy kakaós bevonat esetén rögtön forgatható, majd utána kell hűtőbe tenni.
Csokibevonat esetén:
A csokit, és olajat összeolvasztjuk vízgőz felett.Végül a golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd hagyjuk rajtuk teljesen megdermedni a csokoládét. Díszíthető darált dióval, vagy csokicsíkokkal is.

Kuri Szilvia

2018-09-13 15:42:22

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).