Házi nyúl pörkölt bográcsban

Hozzávalók

-Zsír
-2 nagyobb fej vöröshagyma
-3kg házi nyúl
-só, bors (szemes, őrölt), köménymag
-2 db fehér paprika
-1 db hegyes erős paprika
-1 db paradicsom
-házi őrölt piros paprika
-gomba

Leírása

A hagymát apróra vágjuk és annyi zsírban, hogy ellepje folyamatos kevergetés mellett megpiritjuk.
A megpirult hagymára rátesszük a gondosan összevágott nyúl húst a csontos részekkel együtt, amit addig forgatunk a bográcsban míg mindegyik színt nem vált. Közben belerakunk kb 20 szem szemes borsot, fél evőkanálnyi köménymagot, 1 evőkanál sót és ízlés szerint őrölt borsot végül a kis kockára vágott fehér paprikát meg az erős paprikából szintén kockára vágva a felét
A színváltás megtörténtekor a hús levet enged, de felöntjük annyi lehetőség szerint meleg vízzel, hogy ellepje.
Közepes lángon olykor-olykor megrázva a bográcsot puhára főzzük és amennyiben szükséges a vizet pótoljuk. Arra ügyeljünk, hogy a lé ellepje a husit. Mikor már majdnem puha a hús belerakjuk az apróra vágott paradicsomot és a gombát.
Ahogy a hús elérte a megfeleő puhaságot belerakunk 3-4 evőkanálnyi őrölt piros paprikát, főzzük még 10 percig és valamilyen körettel tálaljuk.
Jó étvágyat! :)

Papp Beáta

2021-07-04 21:28:45