Gluténmentes ropogos sajtos tallér

Hozzávalók

50 dkg riszliszt
3 dl tejföl
30 dkg sajt
2 db tojás
25 dkg ráma
só, bors, pirospaprika

Leírása

A rizslisztet egy tálba öntöm és hozzá adom a a sajtot,rámát, tejfölt, tojást, sót, borst és a pirospaprikát Az egészet jól összegyúrom. Ha a massza összeáll, szép fényes, és a kézről is lejön, formázok belőle egy cipót. Abból készítek körülbelül 2 centi átmérőjű golyókat.

a tallérsütőt kikenem zsíradékkal és jól felmelegítem kb. 5-7 perc. Teszek bele kettő gombócot, a sütő tetejét jól rá nyomom és kb öt másodpercig várok, majd megfordítom a sűtőt. Pirulásig sütöm a tallérokat. Minél sötétebbek, annál ropogósabbak lesznek.

Koller-Györgydeák Margit

2021-07-04 21:07:59