Diós-meggyes csodasüti

Hozzávalók

Tésztához:
-6 tojás
-7 evőkanál cukor
-5 evőkanál liszt
-2 evőkanál kakaó
-1 csomag sütőpor

Krémhez:
-25 dkg margarin
-20 dkg cukor
-3 dl tej
-3 evőkanál vaníliás pudingpor
-3 tojás sárgája
-2 csomag vaníliás cukor
-5 dkg darált dió
-30 dkg magozott meggy

Leírása

Tészta:
A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadunk 7 evőkanál cukrot, és 6 tojás sárgáját, ezt követően finom mozdulatokkal hozzákeverjük az 5 evőkanál liszt, a 2 kanál kakaó, illetve az 1 csomag sütőpor egyvelegét. 180°C-on, tűpróbáig (körülbelül 30 percig) sütjük.

Krém:
25 dkg margarint habosra verünk. 3 dl tejet, a 3 kanál vaníliás pudingporral, a 2 csomag vaníliás cukorral, a 3 tojás sárgájával és a 20 dkg cukorral sűrűvé főzzük, a kihűlését követve összekeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk az 5 dkg dióba megforgatott meggyet.

Az elkészült krémet a piskótára kenjük, a tetejét csokoládémáz díszítheti.

Jó étvágyat kívánunk!

Kovács Krisztina Ilona

2021-07-04 20:04:59