Rakott mézes

Hozzávalók

3 barna laphoz:
6 dkg zsír
3 evőkanál olvasztott méz
15 dkg cukor
0,5 csomag fahéj
1 teáskanál szódabikarbona
1 tojás
3 evőkanál tej
40 dkg liszt

1 piskótához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

Krémhez:
2 csomag vanília puding
6 dl tej
30 dkg margarin
20 dkg porcukor

Leírása

8 tojásból piskótát készítünk.
A lapok hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött simára keverjük. Tűzről levéve hozzá adjuk a lisztet, és tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle175 fokon.
A piskótát miután kihűlt kettévágjuk vízszintesen.
A vanília pudingot felfőzzűk a tejjel, közben a margarint kikeverjük a porcukorral.
És ha kihültek, a kettőt összekeverjük. A krémet 4 részre osztjuk, és ízlés szerint lekvárt is használunk a töltéshez.
Összeállítás:
Barna lap, krém, lekvár, piskóta, krém, lekvár,lap, míg el nem fogy, a legfelső lapra porcukrot szórunk.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap szeleteljük.
A lekvár bármilyen lehet:eper, sárgabarack, őszibarack, kékszilva. Mindegyikkel próbáltam már, és mindegyik nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!!! 🙂

Icháné Sebestyén Rozália

2021-07-04 17:39:24