Sport szelet

Hozzávalók

Tészta:
70 dkg liszt
10 dkg ráma
3 evőkanál kakaó
1 sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
30 dkg porcukor
pici só
2 tojás
1,5 dl tej
Krém:
9 dl tej
3 csokipuding
12 evőkanál kristálycukor
36 dkg margarin
3 evőkanál kakaó
1 rumaroma
Csokimáz:
5 evőkanál kakaó
5 evőkanál porcukor
3 evőkanál tej
10 dkg ráma

Leírása

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 4 lapot sütünk.
A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, még forrón, de a tűzről levéve belekeverjük a cukrot. Lefedjük és kihűtjük. Ha kihűlt habosra keverjük a rámával és legvégül hozzáadjuk a kakaót és a rumaromát.
A krémmel megtöltjük a lapokat.
Tetejére csokimáz, amit úgy készítünk, hogy a porcukrot a kakaóval és a tejjel hidegen elkeverjük. Nagyon kicsi lángon felmelegítjük, de nem szabad felforralni, épphogy felmelegíteni. Hozzáadjuk a margarint és tovább melegítjük. Ha elolvadt és jó sima, ráöntjük a tészta tetejére.
Tipp: A csokimáz 2 adag tészta tetejére is elég, így az adagot megfelezhetjük.

Szabó Valéria

2021-07-04 11:47:04