Oreo sajttorta

Hozzávalók

Az alaphoz:
30 db oreo keksz
9 dkg vaj

A krémhez:
40 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 db citrom leve
3 dl habtejszín

A tetejére:
2 tábla étcsokoládé
Pici olaj
10 db oreo keksz

Leírása

A 30 darab kekszet egy zacskóban klopfoló segítségével kis darabokra töröm.
Felolvasztom a vajat és hozzákeverem az előzőleg összetört keksz 2/3-hoz.
Előveszem a tortaformát és az aljába rendezem szép egyenletesen, beteszem kicsit a hűtőbe hogy összefogja a vaj.
A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verem.
Egy másik tálban a mascarponét összekeverem a cukorral és a citrom levével illetve a megmaradt 1/3 összezúzott kekszemmel. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatom a felvert habot is.
Előveszem a tortaformát a hűtőből és a pihenni hagyott alap tetejére rendezem a krémet.
Ezután újból beteszem a hűtőbe 4-5 órára pihenni.
Ha közeledünk az 5 óra végéhez meg fogjuk a csokikat, kis darabokra törjük és forrásban lévő víz felett felolvasztjuk.
Csorgatunk bele egy picike olajat hogy szép fényes legyen.
Ha ezzel megvagyunk elővesszük a már majdnem kész tortánkat, az oldalát levesszük a formáról és az olvasztott csokit a tetejére öntjük, eloszlatjuk hogy picit az oldalára is kerüljön.
Ameddig a csoki nem dermed vissza a 10 darab kekszet megfelezzük és az egyenes végével a tortára tesszük kis helyeket kihagyva.
Az utolsó négy fél darab a torta közepére kerül x formában.
Ezután még egy picit visszatehetjük a hűtőbe hogy a csoki is megdermedhessen és szépen vágható legyen.
Kis idő elteltével tálalhatjuk.
Jó étvágyat!

Mészáros Ildikó

2021-07-03 18:35:56