Vargabéles
Hozzávalók
1csomag réteslap15dkg cérnametélt
50 dkg túró
1dl tejföl
2db tojás
4-5 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
5dkg mazsola
1reszelt citrom héja
Olaj a lapok kenéséhez
1 kisebb tojás a lekenéshez

Leírása
A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és az olvasztott vajjal összekeverjük majd hagyjuk kihűlni.A túrót egy tálban villával össztörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a tejfölt,reszelt citrom héját,2tojás sárgáját, mazsolát és összekeverjük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük.Utána hozzáadjuk a kihűlt tésztát, elkeverjük.
Egy 30*20cm tepsit sütőpapírral kibélelünk és befedjük egy réteslappal, megkenjük olajjal majd még egy lap jön rá,azt is lekenjük és rátesszük a harmadik lapot.Erre ráöntjük a tésztás-túrós masszát,elsimítjuk.Befedjük rétes lappal, megkenjük olajjal,mé