Pestos csirkemell, vele sült burgonyával

Hozzávalók

1 kg csirkemell filé
1 kg apróbb szemű burgonya
1 üveg pesto
2-3 db paradicsom
2-3 db egész mozzarella
Bazsalikom
Oregánó
Rozmaring
Só, bors

Leírása

Kisebb szemű burgonyákat válogatunk, alaposan megmossuk őket majd feltesszük vízbe kis sóval főni.
A csirkemellet ha szükséges kicsontozzuk, ha már kész filénk van akkor átmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb tepsit veszünk elő aminek az oldala is kicsit magasabb, ezt kiolajozzuk majd egymás mellé fektetjük a csirkemell szeleteket.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint majd bekenjük mindegyik jó vastagon a pestoval.
Ezután megmossuk a paradicsomot, vékony szeletekre vágjuk és a pestos húsra fektetjük.
Jöhet a bazsalikom és az oregánó rá illetve még a rozmaring, ne sajnáljuk a fűszereket hiszen a paradicsom és a mozzarella mellé tökéletesen passzolnak.
Ezt követően felszeljük a mozzarellát és a tetejükre tesszük.
Akkor dolgoztunk megfelelően ha a tepsinek picivel több mint a fele üresen maradt, ugyanis miután a krumplit előfőztük négy darabba vágjuk és az üresen maradt részre rakjuk.
Erre is mehet mind a három fűszerből, hogy harmonizáljon a húsunkkal a köret.
Utolsó fázisként lefóliázom, előmelegítem a sütőt 200 fokra (alul-felül sütés) és berakom 20-25 percre sülni.
Amint eltelt ez az idő, vegyük ki, távolítsuk el a fóliát és rakjuk vissza 35 percre.
Figyeljük hogy a sajt ne égjen rá viszont szépen piruljon meg, a húst ellenőrizzük tűvel hogy a vastagabb részek is átsültek-e.
Ha minden rendben van kitálaljuk az ételt, aki úgy gondolja esetleg savanyúságot lehet hozzá fogyasztani.
Jó étvágyat!

Mészáros Ildikó

2021-07-03 17:52:50