Lábasban sült cipó

Hozzávalók

50 dkg liszt
4dl langyos víz
2.5 dkg élesztő
1 tk cukor
1tk só
4 ek. Olaj

Leírása

A vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez adjuk a sót olajat majd a felfuttatott élesztőt. Egyneműre keverjük de nem kell dagasztani!!! 1 órát kelesztjük langyos helyen. A sütőt benne q lábassal 220 fokra előmelegítjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk cipóra formazzuk.
A lábast kivesszük a sütőből mqjd beletesszuk a cipót. Bevágjuk ratesszük a fedőt és betesszük a sütőbe.

30 perc után levesszük a fedőt 25 percig nélküle sütjük.

Rácson kihűtjük.

Csiszárné Bödecs Katalin Dóra

2021-07-03 07:28:24