Vajas taesütemény mandulával
Hozzávalók
125 g puha vaj, 50g nádcukor, 2 teáskanál vanilia aroma, 1 evőkanál étkezési keményítő, 115g finom liszt, 60g mandula(mozsárban összetört), 2ek tej, 1ek cukor.
Leírása
Elkészítés:1. A vajat kézi robotgéppel verjük habosra, közben kisebb részletekben hozzáadva a nádcukrot,majd vaníliát is.
2. A keményítőt, a finomlisztet és a mozsárban összetört mandulát hozzáöntjük, és egy spatulával összedolgozzuk egy gombóccá.ne ijedjünk meg, ha túl vajasnak érezzük, ez a sütemény lényege.
3. Kilisztezett felületen 1-1,5 cm vékonyra nyújtjuk, és nagyjából 3x6 cm-es téglalapokra vágjuk-nem kell szabályosnak lenniük.
4. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és villával hosszában megböködjük. 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük.
5. Akész kekszek tetejét megkenjük egy kevés teljjel, majd megszórjuk kristálycukorral.