Édesburgonya "tázsin"

Hozzávalók

1 csomag füstölt tofu
2 ek. kókuszzsír
2 ébesburgonya
1 szál sárgarépa
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis darab friss gyömbér
1 ek. mustár
1 ek. sárgabarack lekvár
fél bögrényi aszalt szilva és sargabarack vegyesen
fél üveg cider (almás somersby)
friss korianderzöld
2 marék gesztenye
főszerek: fahéj, fekete bors, őrölt gyömbér, kurmuka, szerecsendió
1 zacskó kuszkusz
1 csokor zöldhagyma

Leírása

Első körben, mivel a itthon nincs "tázsin" edényem, így ezt egy jénaival oldottam meg! Isteni lett így is!
Szóval... A sütőt felmelegítem 190 fokra, és a tofut össze kockázom. Egy nagy lábosban (teflon!!) felmelegítem a kókuszzsírt, és bele reszelek 1 gerezd fokhagymát. Só és bors, majd bele reszelem a gyömbért. és minden fűszert bele teszek, illetve hozzá teszem a tofu darabokat.
Ha már jó illatos, akkor beleteszem az aszalt gyümölcsöket, a felkarikázott sárgarépát, a korianderzöldet, és az előzőleg megfőzőtt és megpucolt gesztenyét. Ráöntöm a cidert, ráteszek egy kis mustárt, a lekvárt. Ezt az egészet jól összeforgatom, majd átteszem a jénaiba, lefedem és kb 60 percre mehet a sütőbe.
Miközben ez sül, a kuszkuszhoz felforralok kb ugyan annyi vizet (1 bögre kuszkusz - 1 bögre víz!) és megsózom. Ha felforrt a víz, akkor mehet bele a kuszkusz, majd rügtün le is kapcsolom. Amikor ráöntöm a kuszkuszt, akkor beleteszem az össze vágott újhagymát és egy kis összetört mandulát. Ha kész, akkor villával össze töröm, és akkor nem lesz darabos.
Ha eltelt nagyjaból 60 perc akkor leveszem a jénai tetejét és ha azt látom, hogy sok a lé a kajcsin, akkor kb egy 5-10 percet jénai nélkül vissza dugom a sütőbe.
Ha már úgy látom, hogy kész, akkor tálalom, és melegen megszórom egy kis aprított koriander zölddel és ha marad akkor újhagymával.
Jó étvágyat hozzá!
Üdv. Csizmadia Csanád - Csepel 1 :)

Csanád Csizmadia

2021-07-02 21:50:55