Macaron

Hozzávalók

90 gr tojásfehérje
125 gr porcukor

125 gr mandulaliszt
125 gr porcukor
ételfesték

100 gr étcsokoládé
1 dl tejszín

Leírása

A tojásféehérjét kissé felverjük és kanalanként hozzáadjuk a 125 gr porcukort amivel kemény habot verünk. Ha színes macaront szeretnénk ételfestékkel színezzük a habot. A másik 125 gr porcukrot összekeverjük a mandulaliszttel és a felvert fehérjéhez keverjük. Egy spautulával addog forgatjuk a masszát amíg az szalagosan nem folyik le róla. Habzsákból sütőpapírra kis korongokat nyomunk. A tepsit alulról kezünkkel megütögetjük azért hogy a buborékok távozzanak, és a korongok is szépen elsimuljanak.
Páratartalomtól függően fél-egy órán át pihentetjük a macaronokat, egészen addig amíg hozzányúlva egy bőrszerű réteget nem érzünk rajta.
150 fokra előmelegített sütőben 14-15 percig sütjük. Kihűlés után szedjük le a sütőpapírról.
Legegyszerűbb tölteléke az étcsokoládés ganázs, amihez 10 dkg csokoládét leöntünk 1 dl forró tejszínnel és egyneművé kavarjuk, majd kihűtjük. Ezzel töltjük meg a kis korongokat. A betöltött macaronokat légmentesen zárt dobozben hűtőben tartjuk.

Trungel Istvánné

2018-09-06 19:47:53

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).