Túró Rudi Torta

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához: 8 db tojás, 4 ek cukrozatlan kakaópor, 4 ek finomliszt, 1 tk sütőpor, 1 csipet só, 8 ek kristálycukor
Hozzávalók a krémhez: 50 dkg tehéntúró, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál vanília aroma, 1 dl víz, 12 g zselatin (1 tasak), 3 dl habtejszín
Dekoráció: 5 db óriás túró rudi, 180 g étcsoki, 2 ek olaj, 1-2 ek habtejszín

Leírása

Elkészítés: Piskóta
1. Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük. Ehhez a masszához először hozzáadunk 1-2 kanál tojáshabot, így lágyítjuk a masszát, a többi habot pedig óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
2. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.
Krém
1. A krémhez a túrót áttörjük, a tejszínt egy kanál cukorral remegős habbá verjük. A túróhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a vanília aromát. Ekkor a vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, és ezt is a túrós keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt. A félbevágott piskótalapok közé töltjük a túrókrémet, és a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát is, ha van kedvünk, nyomózsákkal csinos mintát is rajzolhatunk a peremére, hogy később ne tudjon lefolyni a csokimáz róla.
2. Néhány órára berakjuk a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.
Dekoráció
1. Kivesszük a hűtőből a túró rudikat és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek (különben törik), majd meleg vízbe mártott késsel ferdén kettévágjuk őket. A csokimázhoz apró darabokra törjük a csokoládét, hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, végül a torta tetejére öntjük, és szépen elegyengetjük. Mikor már nem forró a máz, óvatosan beleültetjük a félbevágott rudikat

Kiss Renáta

2021-05-03 09:49:15